Esittelysivu

Olen 40-vuotias syntyperäinen Joutsalainen, lapsuuteni ja nuoruuteni kasvoin Joutsan kirkonkylässä Peltolan asuinalueella. Suoritin hiljattain liikenneinsinöörin tutkinnon, jonka kävin Hämeen ammattikorkeakoulussa Riihimäellä. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi lasta sekä kissa. Soitan bändissä rumpuja ja tykkään pelata sulkapalloa, lenkkeillä ja käydä kuntosalilla. Myös koko perheen harrastuksena frisbeegolf on todettu mukavaksi lajiksi. Intohimonani ovat moottoripyörät sekä tietokone- ja konsolipelit. Käyn silloin tällöin myös kalastamassa.

Käytän sanoja, joita olen kuullut matkan varrella minusta sanottavan. Olen aito, ihmisläheinen henkilö joka ei turhia revittele tai keuli. Osaan tehdä päätöksiä tarvittaessa nopeastikin, sekä uskallan kysyä ja kyseenalaistaa asioita. En hakkaa päätäni seinään jääräpäisesti jonkin tietyn mielipiteen vuoksi, jonka olen aiemmin muodostanut, vaan osaan  ottaa huomioon myös muut tyystin erilaiset näkökulmat, joiden perusteella teen johtopäätökset ja niiden mukaan ratkaisut. En pelkää sitä, että jos/kun minä teen virheen, virheistä ihminen kuitenkin yleensä parhaiten oppii. En tarkoita kuitenkaan sitä, että aina pitää oppia kantapään kautta. Oppia ikä kaikki, pitää olla selkärankaa myöntää erehdyksensä ja kasvaa niistäkin eteenpäin.

Minulla on vahva näkemys Joutsasta ja sen kehityksestä kymmenien vuosien ajalta. Muistan hyvin ne ajat, kun Joutsan keskusta-alue vielä kukoisti ja siellä riitti säpinää, sellaista iloista tekemisen meininkiä oli havaittavissa vähän joka nurkalla ja kylän reunamilla. Äitini oli tuolloin Joutsenlammella tarjoilijana, sekä Saniasu Oy:llä ompelijana ja isäni oli konepuuseppänä Pakarisella ja milloin missäkin hommassa. Silloin oli työpaikkojakin ehkäpä vähän eri mittakaavassa kuin nyt, mutta nykypäivänä hyvät etätyöskentelymahdollisuudet voisivat kuitenkin tuoda tänne uusia asukkaita ja samalla palvelut säilyisivät/kehittyisivät paremmin, eikä niistä tarvitsisi aina ensimmäisenä karsia.

Olen mennyt elämässäni määrätietoisesti eteenpäin viimeiset kymmenen vuotta kouluttamalla ja kehittämällä itseäni, sen minkä aloitan, niin minä saatan myös loppuun enkä jätä sitä puolitiehen. Sitä samaa logiikkaa minä tahtoisin soveltaa kuntapolitiikkaan. Priorisoidaan kunnan tehtävät sekä suunnitelmat siten, että ne viedään myös maaliin saakka, eikä jätetä puoliksi tehdyksi. Laki määrää, että kuntien on tehtävä kuntastrategia. Se on toki sinänsä hyvä keino, mutta sen määrittäminen kunnassa ja niihin tavoitteisiin pyrkiminen vaatiikin enemmän yhteistyökykyä kaikilta eri tahoilta. Viranhaltijoiden valmistelut eivät tosiaankaan ole tuulesta temmattuja, niitä pitää arvostaa. Tarvittaessa niitä voidaan ja  tietysti pitääkin vielä viilata yhdessä luottamushenkilöiden kanssa siten, että ne pääsevät joutuisasti ja vakuuttavasti maaliin erityisesti kuntalaisten hyväksi. Luottamushenkilö edustaa kuntalaisia, tarkemmin sanottuna omia äänestäjiään, ei itseään ajamalla vain omaa tai kaverinsa etua.

Olen ollut kuntapolitiikassa mukana neljä vuotta ja siinä ajassa olen oppinut kuntaorganisaation toimintatavat. Nyt tiedän sen, että missä vaiheessa, miten ja mitä kautta puututaan erilaisiin asioihin, jos niihin halutaan päästä vaikuttamaan. Siksi koen että minulle on jäänyt tästä neljästä vuodesta todella paljon oppia tulevaan, josta erityisesti kuntalaiset tulisivat hyötymään, mikäli minut tullaan valituksi seuraavalle valtuustokaudelle. Olen ylipäätään erittäin tosissani politiikan suhteen, ja haluan oppia tästä kokoaika lisää. Tavoitteenani on päästä vielä uudelleen eduskuntavaaliehdokkaaksi ja koittaa päästä siellä läpi, niin voisin pitää myös kaikkien muiden tavallisten ihmisten puolia  ja ajaa Suomalaisten etua.  Nämä ovat minulle nyt siis kolmannet vaalit neljän vuoden sisään jossa olen mukana, ensin oli kuntavaalit 2017, sitten eduskuntavaalit 2019  ja nyt taas kuntavaalit. Sain minä muuten presidentinvaaleissakin vuonna 2018 yhden äänen. Satuin olemaan silloin vaalitoimitsijana ja kun laskin ääniä, niin käteeni osui äänestyskuponki johon oli kirjoitettu minun nimi, jonka kirjoittajana en todellakaan ollut  minä itse. Hieman huvitti, mutta huumoria pitääkin olla hyvän maun rajoissa, ilman sitä elämä olisi aivan liian tylsää.

Rehtiä yhteispeliä yli rajojen – tarkoitan tällä sitä, että asettamalla selkeitä tavoitteita ja tekemällä yhteistyötä yli puoluerajojen, niin näillä keinoin saisimme varmasti kehitettyä Joutsan kilpailukykyä ja vetovoimaa paremmaksi jokaisella sektorilla. Yhteistyötä pitää tehdä entistä enemmän myös yli kuntarajojen, Hartola, Luhanka, Toivakka ja Pertunmaa. Uskon että yhteen hiileen puhaltaminen olisi kaikille pienemmille kunnille sellainen win-win -tilanne.